Treholt og ninjatroppen

Dette er en film jeg gjerne skulle ha sett var enda litt bedre. Originalmaterialet er overveldende friskt og hadde potensialet til å bli en ny Flåklypa. Det svikter dessverre på det helt banale: Evnen til å skape en fortelling og karakterer som engasjerer. Filmen drukner i sine egne påfunn. Vi som publikum vil så gjerne få lov til å slippe oss inn i universet og personene, men vi blir holdt på armlengdes avstand hele tiden.

Grunnleggende filmfortelling: «Someone wanting something badly, having difficulty getting it». Her er hovedpersonen Treholt en alt for obskur karakter med alt for mange triks i baklomma til at vi greier å identifisere oss med ham og målet hans. Manus burde gått enda noen runder før filmen gikk i opptak – det ville alle ha vært tjent med.

Det største lyspunktet er Trond Viggo Torgersens versjon av kong Olav. Der greier jeg å koble meg på og være med inn i et skjevt blikk på verden.

Litt ondskapsfullt kan man si at universet fungerte bedre i bokform. Synd, synd, for maken til friskt oppspark til en norsk film er det svært lenge siden jeg har sett.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i film og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s